Obserwatorzy

środa, 5 marca 2014

Paluchy serowe po mojemu

Z wczorajszych rożków zostało mi trochę ciasta francuskiego. Przechowałam je w lodówce pod folią aluminiową a dziś szukałam inspiracji. Dojrzałam przepis na paluszki serowe z ciasta francuskiego. W oryginalnym przepisie jest ser cheddar, który może być zastąpiony parmezanem lub innym podobnym.



Ja w swojej lodówce znalazłam goudę - ser starłam na tarce, posypałam oregano i bazylią. Powstały z tego takie oto serowe paluchy i są pycha.

Zbliżenie na przekąskę:


Zachęcam Was do eksperymentów z ciastem francuskim.

2 komentarze:

  1. Dziś Popielec a Ty takiego smaku mi narobiłaś :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak Popielec... niestety w takie dni najlepiej siedzi mi się w kuchni. Kolejne dni to będzie istne obżarstwo.

    OdpowiedzUsuń